For foden af bjerget

Vi elsker at rejse. At blive koblet fra vante mønstre og gamle måder at gøre tingene på – og opleve nye kulturer, møde skønne mennesker, få ny erfaring. En ting vi til gengæld er dårlige til, når vi rejser, er at sidde stille.

Derfor gik der ikke længe før vi faldt over Kritchnun Srirakit og hans fantastiske outdoor ceramic studio lige for foden af bjergene i Nordthailands kulturcentrum Chiang Mai.

Vi lyver ikke, når vi siger, at vi havde nogle af de bedste oplevelser nogensinde på en rejse – lige her. Og vi brugte måneder, kom endda retur, selvfølgelig primært for at blive bedre til at arbejde med keramik. Men også for at prøve at forstå, hvorfor netop dette sted var så magisk.

Og selvfølgelig handler en del af det om keramik. For når du først har prøvet at sidde med leret og arbejde dig koncentreret frem mod et resultat er det svært, ikke at blive opløftet og glad. Det er simpelthen noget særligt. Tiden går i stå.

Men dét der virkelig adskilte Kritchnun’s studio fra de andre i byen var, at her var alle velkomne. Vi mødte både pensionerede expats fra Norge, turister fra Sydkorea, kunststuderende fra Holland – og så selvfølgelig alle vennerne af huset: folk, der ofte kom forbi bare for at hænge en time eller to og sludre.

For ikke at tale om den lille familie af hunde, hundemor og to døtre, hvor af den ene endda fødte hvalpe – mens vi heppede fra sidelinjen.

Her fik vi tændt begejstringen for keramik. Her forstod vi, hvorfor det er vigtigt at sætte rammer. Her forstod vi, hvorfor det kan give mening at leve langsomt, leve enkelt, for at leve bedst.