Kintsugi

Reparer din keramik med den japanske tradition kintsugi. Efter dit værk er limet sammen forgylder du limningen for at fejre, at ødelagte ting kan repareres. I sættet findes både epoxylim til keramik, påføringspind- og pensel, arbejdshandske, guldpigment samt bladguld af metal.

Sådan gør du

De overflader, der skal limes, skal være tørre samt støv- og oliefri. Sørg for at alle stykkerne passer såvidt muligt sammen inden du går i gang. Er dit keramik gået i mange stykker arbejder du med to stykker af gangen.

Tryk på stemplet og bland limen ned i den lille skål med guldpulver (bemærk: ikke bladguld-metallet). Du kan blande al limen på en gang eller blande lidt af gangen, for at undgå, at det hele hærder samtidig. Bland til en ensartet masse med træpinden. Smør blandingen af de to komponenter på en af fladerne og sæt dem sammen. Hold sammen i ca 1 minut og tilfør efter i alt 4 minutter bladguld-metallet med en pensel på den stadig lidt klæbrige fuge. Hvis du ikke kan lide den fuge, der buler ud, kan du efterfølgende skære den til med en hobbykniv (ikke inkluderet).

Den maksimale påføringstid er ca 5 minutter efter blanding (ved 20-25 °C).
Kintsugi (japansk: 金 継 ぎ) er en japansk teknik, der bruges til at reparere keramik der er gået i stykker med guld. Kintsugi betyder "gylden reparation" med tegnene "kin" (金), der betyder penge eller guld, og "tsugi" (継 ぎ), der betyder forbindelse. Kunsten af Kintsugi er en manifestation af den japanske filosofi om Wabi-Sabi, der fejrer verdens mangler.

Kintsugi er en hyldest til skønheden ved praktiske genstande lavet af håndværkere og de historier, de fortæller. Kintsugi fortæller os en historie om, at et værk kan påføre sig skader over et langt liv - men kan leve videre med dem.

Indhold

Lim

Ekstra stærk og hård
Vandfast
Temperaturbestandig (-30° / +150°)
Perfekt finish: Kan slibes
Påføringstid: maksimalt 5 minutter efter blanding
Bearbejdningstid: 15 minutter efter påføring
Hærdetid: Kan belastes efter 6 timer. (Totalt hærdet: 24 timer)
Hent datablad

Guldpulver

Perlemorspigment. Guld. Food safe.
Inci: Mica, Titanium Dioxide, Iron Oxide

Bladguld-metal

Dekorationsfolieflager. Guld. Ikke food safe.