Om vores oplevelse i Løvens Hule

Efter bare fire måneder stod vi ansigt til ansigt med de fem løver for at præsentere vores forretning for rullende kameraer.Det er jo først og fremmest virkelig sårbart at stille sig frem, især fordi man jo ved, at det hele bliver filmet og klippet bagefter. Samtidig er Løvens Hule jo et tv-program først og fremmest, så man når ikke rigtig at få en ægte fornemmelse af, hvem løverne egentlig er, fordi de jo også gerne vil lave noget godt tv.

De fleste løver var oprigtigt nysgerrige, og vi var glade for alle de gode spørgmål og velmenende råd, som vi fik med på vejen.

Sådan er det gået

Siden optagelserne i August er vores forretning eksploderet fuldstændig og vi endte med en omsætning på langt mere, end vi havde budgetteret med og drømt om til optagelserne i Hulen.

Der var jo lidt uenighed blandt løverne om hvorvidt keramik er en egentlig trend eller ej, Buch og Riisgaard mente absolut ikke det havde gang på jord - men vi kan jo bare konstatere, her et halvt år efter - AT I ELSKER KERAMIK. Men der er vi alle nok bare lidt forud for deres tid, måske? 😉

Kan man tjene penge uden at sælge ud?

Vi har respekt for, at løverne syntes vi var derinde for tidligt - vi var kun fire måneder gamle. I stedet for at få en stor investering, har vi nu brugt det seneste halve år siden optagelserne på at udvikle os langsomt og sikkert i en retning, som også matcher det, vi selv står for. Vi har forfinet vores forretning, og vores koncept er blevet endnu mere klart. Det skyldes ikke mindst vores fantastiske kunder, der kommer med kærlighed og kritik, og som gør, at vi hver dag bliver endnu bedre til at gøre det, vi gør.

Og vi insisterer på at passion og forretning godt kan gå hånd i hånd - at man godt kan tjene penge uden at være et - som Riisgaard kalder sig selv i programmet - “kapitalistsvin”. Vi tror faktisk at en forretning kan få et stærkere dna og en større styrke hvis den er skabt på gode værdier - og vi synes det er virkelig spændende at skabe en bæredygtig forretning der både er god for verden - og for os selv.

Fremtiden for Slow Studio

Ugentlig bliver vi kontaktet af vores nordiske naboer, der gerne vil have Slow Studio til enten Norge eller Sverige - og vi har også haft nogle indledende samtaler med nogle kontakter i Brooklyn. Verden står åben for Slow Studio og det er vores erklærede mål, at det ikke kun er i Danmark, det skal være muligt for alle at lave sin egen keramik.

Vi kigger også så småt efter nye investorer eller måske, som Lehman var inde på, en co-founder, der kan komplementere os. Men vi er meget bevidste om, at det betyder meget for os, at en samarbejdspartner skal brænde lige så meget for Slow Studio, som vi gør. Og som kan se formålet med det vi gør. Det er ikke at tjene penge. Det er, at folk skal stresse ned i hverdagen.

Og så ved man jo aldrig, om vi pludselig står i Løvens Hule igen.