Ofte stillede spørgsmål

Hvor meget ler skal jeg bruge til en kop?

Der er ca 500g ler i hver pakke. Det er nok til en stor kaffekop, to cortado-kopper eller en skulptur på ca 15-20cm. Hvis du køber flere pakker, er du velkommen til at slå leren sammen og skabe et større værk.

Hvor længe kan leren holde efter jeg har modtaget pakken?

Afhængig af temperatur og luftfugtighed kan det holde sig i alt fra 1-4 måneder i kassen. Vi tilbyder dog altid at ombytte eventuel indtørret ler uden beregning.

Hvilken glasur kan man vælge?

Vi tilbyder i øjeblikket følgende glasurer. Glasur vælges først, når du har skabt dit værk.

Hvordan fungerer underglasuren?

Underglasuren påføres dit værk, når det har tørret en times tid, så det træder frem under glasuren. Læs mere her.

Hvor hurtigt skal jeg indlevere mit værk, efter det er formet?

Du kan sagtens lade dit værk stå hjemme et par uger, inden det afleveres. Det vigtigste er, at det bliver pakket i en lukket plastikpose, mens det er fugtigt/læderhårdt.

Jeg har glemt at pakke mit værk i pose, så nu er det knastørt. Hvad gør jeg?

Når leren tørrer, bliver den meget porøs. Det er derfor næsten umuligt at sende knastørre ting med posten uden at de bliver knust. Du kan dog indlevere værket selv på vores værksted helt forsigtigt.

Hvor lang er produktionstiden?

Vi kan desværre ikke garantere for produktionstiden. Det afhænger af, hvor lang tid dit værk skal tørre, inden det brændes. Men det tager normalt 2-4 uger fra vi modtager dine værker, til de kan afhentes - eller sendes retur - igen.

Hvad hvis mit værk går i stykker?

Det sker meget sjældent, at et værk revner i brændingen. Som regel glaserer vi tingene alligevel og forsøger at reparere med kintsugi-metoden. Hvis dit værk går i stykker i forsendelsen, og du har fulgt vores anvisninger og pakket værket, mens det var læderhårdt/fugtigt, tilbyder vi selvfølgelig et nyt kit uden beregning.

Hvad er "returfragt"?

Hvis du tilkøber returfragt vedlægger vi emballage og returlabel, så du kan sende dit værk retur til vores værksted med DAO. Når du har skabt dit værk, guider vi dig til, hvordan du pakker det korrekt ned. Når vi har brændt og glaseret dit værk sender vi det tilbage til dig - uden beregning.

Hvad er det for noget ler I bruger?

Leren er en særlig stentøjsler, der kan brændes ved over 1000 grader. Den kommer fra tyske Goerg & Schneider, der siden 1924 har udvundet ler i Westerwald – en region der er berømt for det fineste ler i Europa. Den er lysegrå i farven, når den bliver brændt.