Tag en dyb indånding

Beslut dig for, hvad du vil skabe. Det kan være en god ide at lade sig inspirere ved fx at tjekke vores Instagram. 


Husk at du betaler pr seperat værk - hvert værk må maksimalt måle 20x20cm og koster 50kr pr værk inklusive brænding og glasering.

Sådan arbejder du med ler

Se vores introduktion

Du kan arbejde med den våde ler i et par timer. Brug et ark papir eller et viskestykke som underlag. Lad det ler du ikke bruger ligge i en pose. Du kan starte påny ca 2-3 gange før leret bliver stresset. Hvis det sker kan du banke det til en klump igen og lade det hvile i nogle timer med noget vand i posen.

Bliv klædt på til at skabe

Tre gode råd

Size matters
Dit værk krymper ca 15% så tænk det ind i dine planer. Du må maksimalt skabe et værk på 20x20cm. Skaber du massive ting kan de med fordel udhules - og tynde ting skal minimum være en halv centimeter i tykkelse.
Styr på rækkefølgen
Efter omtrent et par timer har dit værk sat sig i formen og er såkaldt læderhårdt. Nu skal du finpudse, rette kanter, glatte ud med lidt vand og evt ridse din unikke signatur i bunden.
Tid er kærlighed
Tag dig god tid til finish. Brug en slynge til at skrabe kanter, og brug en svamp til at glatte ud. Husk også at finpudse bunden af dit værk, så det får en pæn overflade.
Se vores
videoguides
Lad os inspirere dig med teknikker og ideerTid til at få brændt

Når du er færdig

Pak i en plastikpose
Det er meget vigtigt, at dit værk bliver pakket i en lukket plastikpose (skraldeposer er bedst) mens det stadig er fugtigt, men dog læderhårdt. 
Hvad er læderhård?

Formen på dit værk skal have sat sig - det skal ikke være muligt at ændre formen. Til gengæld skal leret stadig føles vådt og koldt.  

Hvad hvis mit ler er helt tørt?
Hvis du har glemt at pakke dit værk i en plastikpose, tørrer det ud. Det betyder ikke så meget andet end at det bliver virkelig skrøbeligt - derfor er der meget stor risiko for, at det går i stykker under transporten.
banner

Klar til aflevering


Kom forbi Slow Studio med dine værker, eller find en lokal keramiker på vores interaktive kort, som kan brænde og glasere for dig. Du betaler for det, du vil have brændt direkte hos din keramiker - prisen er 50 kr pr værk på max 20x20cm.

Når du afleverer dit værk hos din lokale keramiker - eller hos Slow Studio - kan du vælge glasur. Bemærk at hver keramiker har sit unikke udvalg af glasurer.

Betal for brænding

Prisen er 50kr pr værk som betales direkte til din lokale keramiker - eller hos Slow Studio når du indleverer

Husk at bliv inden for rammen

Du må maksimalt skabe værker på 20x20cm - hvis du er i tvivl, så spørg din lokale keramiker

Go bigger

Hvis du ønsker at skabe et større værk kan du ofte få lov mod ekstrabetaling hos din lokale keramiker

Glasur-udvalg i København

Rids i bunden af dit værk