Sommerkasse

Hvis du har en sommerkasse har du fri leg og må lave lige hvad du vil. Men tænk meget gerne over ikke at få lavet for små eller skrøbelige ting, da de er svære at glasere og brænde for os. Tænk også over at bruge tid på hver ting - for vi ved af erfaring, at så bliver du gladere for dem. Husk i øvrigt at leren krymper ca 10-12% ved brænding.

Vores anbefaling er faktisk, at I går efter at skabe max 10-12 værker i alt af al leret og lader hvert værk være minimum 10-15cm og gerne større (dog max 40cm). På den måde får I nogle mere robuste ting, som bliver flotte i brændingen.

På denne side finder I mere information om teknikker og glasur. Hvis I vil læse mere om den medfølgende underglasur/keramikmaling så klik her.

Bemærk at en del af tilbuddet med sommerkassen er, at I selv står for at indlevere alle værker til os på vores værksted på Vesterbrogade 102 - vi har åbent hver fredag eller efter aftale. Hvis I ikke har en kasse der passer i størrelsen til alle jeres ting, så er I velkomne til at komme forbi og hente en.

1. Hvad vil du skabe?

2. Lær teknikkerne

3. Når du er færdig

Du skal nu ridse din signatur sammen med symbolet for den glasur du ønsker (se herunder) i bunden af værket. Når dit værk begynder at blive læderhårdt (se video herover), skal du pakke det i en pose og lægge forsigtigt i en æske til returnering. Har du ikke en æske, der passer er du velkommen til at komme forbi os for at hente en. Udfyld vedlagte seddel med værkoversigten og læg det i æsken med dine værker.


4. Vælg glasur


 

Petroleum

Hvis du ønsker petroleum glasur skal du ridse en tydelig Δ (trekant) i bunden

Oyster

Hvis du ønsker oyster glasur skal du ridse en tydelig ☐ (firkant) i bunden

Rusty

Hvis du ønsker rusty glasur skal du ridse et tydeligt ☓ (X) i bunden

Gennemsigtig

Hvis du ønsker gennemsigtig glasur og vil have en blank finish skal ikke ridse noget i bunden

Uden glasur

Hvis du ikke ønsker glasur men vil have en mat finish skal du ridse et U under dit værk

Purple | UDGÅET

 

5. Dit værk skal brændes

 

Returner dit værk til os. Du kan vente så længe du har lyst med at aflevere værket.

Vi modtager værket og lader det tørre yderligere om nødvendigt, indtil vi vurderer, det er klar til første brænding. Herefter forglødes, glaseres, og brændes dit værk.

Når dit værk er klar hører du fra os. Herefter kan du afhente det inden for vores åbningstider eller bestille eftersending.