Underglasur

Underglasur (eller ‘begitning’ eller ‘keramikmaling’) bruges til at fremstille grafiske designs på det færdigformede ler. Der findes glasur og underglasur. Glasur lægges uden på dit værk efter det er brændt første gang. Det står vi for. Glasuren lægger sig som en glat og smuk og ofte farverig overflade. Underglasuren ligger – under – den ydre glasur. Dvs. det er en måde at ændre lerets farve under glasuren.

Der er mange forskellige teknikker til at skabe smukke designs med underglasur.

Underglasuren påføres med en pensel når dit værk har tørret en anelse, og ikke længere er så vådt. Underglasur kan påføres flere gange i et tykt lag for at give en kraftigere farve efter brænding.

Når du skal vælge glasur (vi glaserer dit værk efter det er brændt) til dit underglaserede værk så overvej at fravælge glasur, da din underglasur da vil træde tydeligt frem. Vil du have en skinnende overflade på din keramik kan du vælge transparent glasur for at farverne træder igennem. Med en Oyster glasur vil farverne danne et spil under glasuren.

 

Eksempler på underglasur

Rød og sort underglasur påført i et tykt lag - uden glasur for et lækkert mat resultat!
Sort underglasur påført i tykt lag - efterfølgende er der skrabet et mønster - med gennemsigtig glasur.
Sort underglasur påført i tykt lag - kun på nederste halvdel af kopperne - med Oyster glasur på øverste halvdel.

Handmade by you

Vi elsker at se, hvordan jeres ting bliver taget i brug derhjemme: Bliv ved med at dele dine værker med os på @slowstudiodk og #slowwalloffame, og få mulighed for at få det her på siden.


Share this post: