Grafittimaleren med tuftemaskinen

Christina er 26 år, bosat i Aalborg og er fuldtidskunstner ved North Urban Art Studio. 

Christina arbejder med mixed media og maler både med akvarelfarver, akryl, oliemaling og vægmalerier - og hun er en af de vildeste kunstnere, vi har set.

Vi har spurgt Christina ind til, hvorfor hun tufter og hvilke tuftefif hun kan give videre til andre.

Tre hurtige

Hvordan begyndte du at tufte? 🔫

Jeg har altid elsket kunst og er fuldtidskunstner ved North Urban Art Studio i Aalborg. Jeg maler meget med både akvarel og akryl og producerer vægmalerier og digitale værker. 

Jeg tog et tuftekursus i slutningen af 2021. Jeg syntes, det så vildt fedt ud og havde aldrig hørt om det før. Derefter brugte jeg lang tid på at læse om teknikkerne og redskaberne – heriblandt tuftepistolen. Jeg så en masse videoer med folk, der tuftede og instruerede i, hvordan man gjorde. I september 2022 kastede jeg mig endelig ud i at tufte selvstændigt, og siden da er det gået enormt stærkt. Jeg har faktisk ikke gjort andet end at tufte siden da!  

 

Hvad inspirerer dig til at tufte? 🧶💡

Jeg er fuldtidskunster til dagligt og elsker at kaste mig ud i nye projekter. Tufting er som at male, bare med garn og stof, og jeg føler, der er uendelige projekter, jeg kan kaste mig over! Jeg kan ikke altid selv følge med i mit eget hoved, men jeg elsker det. Jeg vil hellere have en masse idéer end slet ingen.    


Hvad er dit bedste tufte-tip? ⭐️

Tålmodighed. Tag den med ro. Sætter man sig til at tufte, når man har travlt, bliver man hurtigt frustreret. Især når garnet ryger ud af pistolen eller når garnet filtrer sig ind i alt - for det vil det komme til. Det er en del af det at tufte, så man skal slå koldt vand i blodet - så bliver resultatet altid meget bedre.  

Kom i gang med tufting

1 af 25
 • Mads genfandt sin kreativitet med tufting

  Mads genfandt sin kreativitet med tufting

  Mads og kærestens tufteeventyr startede som så mange nye hobbyer kan starte, med tanken: "Det kan vi da selv lave!" Og det fik de ret i. Til daglig arbejder Mads som...

  Mads genfandt sin kreativitet med tufting

  Mads og kærestens tufteeventyr startede som så mange nye hobbyer kan starte, med tanken: "Det kan vi da selv lave!" Og det fik de ret i. Til daglig arbejder Mads som...

 • Psykologen fra Valby blev stortufter

  Psykologen fra Valby blev stortufter

  Maria er 30 år gammel og bor i Valby med sin mand, hendes to piger og en alt for garn-glad kat. I hverdagene arbejder hun som psykolog, men hjemme i stuen, foran sit lærred...

  Psykologen fra Valby blev stortufter

  Maria er 30 år gammel og bor i Valby med sin mand, hendes to piger og en alt for garn-glad kat. I hverdagene arbejder hun som psykolog, men hjemme i stuen, foran sit lærred...

 • Xenia fortæller historier med sine tæpper

  Xenia fortæller historier med sine tæpper

  Xenia er 23 år og kommer fra Sønderjylland men er lige nu i Bergen (Norge) hvor hun studerer en Bachelor i Fine Arts ved Faktultet for kunst, musikk og design...

  Xenia fortæller historier med sine tæpper

  Xenia er 23 år og kommer fra Sønderjylland men er lige nu i Bergen (Norge) hvor hun studerer en Bachelor i Fine Arts ved Faktultet for kunst, musikk og design...

1 af 3