Xenia fortæller historier med sine tæpper

Xenia fortæller historier med sine tæpper

Tilbage til blog

Tufting som abstrakt kunst

Xenia er 23 år og kommer fra Sønderjylland men er lige nu i Bergen (Norge) hvor hun studerer en Bachelor i Fine Arts ved Faktultet for kunst, musikk og design (KMD).

Xenias univers er helt fantastisk og meget unikt. Hun arbejder måde med konkrete former og figurer og blander det med abstrakte motiver der virkelig vækker nysgerrighed.

Tuftingen har givet Xenia et sprog at udtrykke sig i, og vi glæder os til at følge med i udviklingen. Du kan også følge med på Xenias Instagram.

Tre hurtige

Hvordan begyndte du at tufte? 🔫

Jeg har altid haft et kreativt sind, og et behov for at udtrykke mine tanker og følelser kunstnerisk. Min første interaktion med tufting, var at eksperimentere med punch needle. Jeg ønskede dog hurtigt at arbejde i større skala, og det var sådan jeg fandt ud af, at der eksisterede tufting guns. Jeg så mange tutorials på Youtube og bestilte derefter min første tufting gun. Det var under corona pandemien, så jeg havde en masse tid til at øve mig, og alt hvad jeg har lært indtil nu er selvlært. Jeg blev meget hurtigt forelsket i håndværket, og derfor består en stor del af min kunstneriske praksis nu af tufting.

 

Hvad inspirerer dig til at tufte? 🧶💡

I øjeblikket tager jeg en bachelor i kunst, og prøver at finde ind til kernen af, hvem jeg er som kunstner.Jeg finder særligt inspiration i personlige minder og følelser. Vi har alle vores små mærkesager her i livet, som vi kæmper for. For mig handler det særligt om at skabe større bevidsthed om kvinders sundhed, og sætte spørgsmålstegn ved eksistentialisme. Jeg ser mig selv som en historiefortæller, ikke kun gennem ord, men også visuelt. Netop derfor elsker jeg tufting. Her har jeg muligheden for, at udtrykke mig gennem farver og former. Ikke at glemme magien i det unikke udtryk tufting efterlader, som gør det færdige værk levende - det er et højdepunkt for mig, hver gang jeg færdiggører et nyt tæppe.


Hvad er dit bedste tufte-tip? ⭐️

Det er virkelig en proces, når man starter med at tufte. Der er nemlig så mange elementer i tufting, og man vil derfor komme til at begå fejl. Det er helt okay, for det er sådan, man lærer, hvad der fungerer og ikke fungerer. Tillad dig selv at eksperimentere og find inspiration hos andre. Et godt tip er, at have sit design på et stykke papir ved siden af sig, når man tufter. Det hjælper mig med at huske, hvor de forskellige farver skal være, især hvis man arbejder figurativt og detaljeret.

Kom i gang med tufting

1 af 25
 • Mads genfandt sin kreativitet med tufting

  Mads genfandt sin kreativitet med tufting

  Mads og kærestens tufteeventyr startede som så mange nye hobbyer kan starte, med tanken: "Det kan vi da selv lave!" Og det fik de ret i. Til daglig arbejder Mads som...

  Mads genfandt sin kreativitet med tufting

  Mads og kærestens tufteeventyr startede som så mange nye hobbyer kan starte, med tanken: "Det kan vi da selv lave!" Og det fik de ret i. Til daglig arbejder Mads som...

 • Psykologen fra Valby blev stortufter

  Psykologen fra Valby blev stortufter

  Maria er 30 år gammel og bor i Valby med sin mand, hendes to piger og en alt for garn-glad kat. I hverdagene arbejder hun som psykolog, men hjemme i stuen, foran sit lærred...

  Psykologen fra Valby blev stortufter

  Maria er 30 år gammel og bor i Valby med sin mand, hendes to piger og en alt for garn-glad kat. I hverdagene arbejder hun som psykolog, men hjemme i stuen, foran sit lærred...

 • Xenia fortæller historier med sine tæpper

  Xenia fortæller historier med sine tæpper

  Xenia er 23 år og kommer fra Sønderjylland men er lige nu i Bergen (Norge) hvor hun studerer en Bachelor i Fine Arts ved Faktultet for kunst, musikk og design...

  Xenia fortæller historier med sine tæpper

  Xenia er 23 år og kommer fra Sønderjylland men er lige nu i Bergen (Norge) hvor hun studerer en Bachelor i Fine Arts ved Faktultet for kunst, musikk og design...

1 af 3